haber

Çocuk Hakları Film Festivali tüm Bursa’yı saracak

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin üçüncü maddesinde yer alan “Çocuğun Yüksek Yararı”na kamuoyunun dikkatinin çekilmesi, “Çocuk Katılımı”nın sağlanması ve çocuk hakları fikrinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen “3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali” 23 Mayıs tarihinde tüm Bursa’yı saracak. Çocukların isteği doğrultusunda Bursa Valiliği Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birimi öncülüğünde başlatılan Uluslararası Çocuk Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi Anadolu Üniversitesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği’nin destekleriyle düzenlenecek. 23-27 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan festivalin tanıtım toplantısına Bursa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman,  kurum temsilcileri ve çocuklar katıldı.

Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtım toplantısında söz alan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, festivalin amacının çocuklar arasında işbirliği oluşmasına katkıda bulunmak, sinema, resim, fotoğraf ve medya gibi alanlarda çocukların desteklenmesi ve çocuk hakları alanında duyarlı, bilinçli çocuk hakları savunucuları yetiştirilmesi olduğunu söyledi.

Çeşitli okullardan 5 bin 500 çocuğun çocuk hakları filmlerini izleme fırsatı bulacağı festivalde, çocuk ve yetişkin yönetmenler tarafından çekilen çocuk hakları konulu kısa, uzun, belgesel, animasyon kurmaca türünde 61 kısa film Konak Kültürevi, Barış Manço Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi ve Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 23 Mayıs tarihinde eş zamanlı olarak gösterime girecek. 24-25 Mayıs tarihlerinde Türkiye’nin farklı illerinden davet edilen çocukların katılımıyla, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde çocuk hakları konulu sinema, fotoğraf, resim ve çocuk hakları eğitici eğitimi atölye çalışmaları düzenlenecek. Çocukların üretim ve katılımlarını desteklemek üzere yapılacak atölye çalışmaları Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülecek.

Film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali’nde, Prof. Dr. Oğuz Polat, Prof. Dr. Suna Taneli, Av. Seda Akço ve S.H.U. Murat Halis Çelik 24 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00 ve 16:00’da Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde “Çocuğun Yüksek Yararı” konulu panel düzenleyecek.