haber

Çocuk Sokağı Projesi’nde sona doğru

“Yeni Nesil Nilüfer” sloganıyla ve yeni neslin ihtiyaçlarını gözeten bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, çocuklar tarafından tasarlanan “Oyun Engel Tanımaz Parkı”ndan sonra yine çocuklar tarafından tasarlanan bir sokak ve park projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu’nun ortak girişimiyle yapılacak olan Çocuk Sokağı Projesi’nde bu kez 6 yaş grubundaki çocukların hayal gücü sokağa yansıtılacak. Hazırlıkları bir süredir devam eden Çocuk Sokağı Projesi’nin detayları, düzenlenen atölye çalışmasıyla ele alındı.

 

Daha önce yapılan bilgilendirme ve tasarım çalışmalarının ardından bu kez iki gün süren atölyede projenin uygulamaya dönük detayları ele alındı. Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden akademisyenler ve Nilüfer Belediyesi’nin ilgili personellerinin de katıldığı atölye kapsamında saha ziyaretleri, grup çalışmaları ve değerlendirmeler yapıldı. İki gün süren atölye sonunda park alanının topoğrafyasına uygun, tasarımda dil bütünlüğünün sağlandığı, çocuk gözüyle uygulanabilir tasarımların ortaya çıkarılması yönünde hedef belirlendi. Çocuk Sokağı ve Park Alanı, Çamlıca Mahallesi’ndeki Lale ve Begonya Sokak çevresinde hayata geçirilecek. Burada çocuklar kendi tasarladıkları park ve sokakta gönüllerince oyunlar oynayabilecek.

 

Heyecanlandıran proje

12-13 Kasım 2019 tarihlerinde Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen "Çocuk Gözüyle Tasarım ve Uygulamalar Atölyesi"ni Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de ziyaret etti. Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Sayan Atanur ve beraberindekilerle bir araya gelen Turgay Erdem, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Projenin kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Başkan Turgay Erdem, “Değişik bir çalışma olacak ve umarım başarılı oluruz. Ben de projeden çok etkilendim. Nilüfer ilklerin belediyesi ve ilk projeyi hayata geçirmenin heyecanı içindeyiz. Oyun Engel Tanımaz Parkı’ndan sonra Çocuk Sokağı Projemiz de Türkiye’de bir ilk olacak. 6 Yaş grubundaki çocukların kenti algılamalarını, yorumlamalarını ve sorunlarına çözüm üretme yeteneği kazanmalarını hedefleyen bu proje tamamlandığında çocuklar kendi tasarladıkları sokakta gönüllerince oyun oynayabilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.