haber

‘‘Çünkü İnsan Öyküsüyle Var’’

Bursa’da bu yıl 7. kez düzenlenen ve “Çünkü insan öyküsüyle var” sloganıyla öyküye gönül verenlere seslenen 14 Şubat Dünya Öykü Günü buluşmaları Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ev sahipliğinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

 

Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öykü ustaları ve öykü tutkunlarını bir araya getirdi. Bu yıl Şair Yusuf Yağdıran tarafından, Murathan Mungan’ın kaleme aldığı Dünya Öykü Günü Bildirgesi’nin okunmasıyla başlayan buluşmada Şaban Akbaba, Hande Baba, Buket Başaran Akkaya ve Deniz Moralıgil “Ölüm Vardiyası: Maden İşçileri Üzerine Öykü Okumaları” yaptı. Programa katılanlar, madencilerin öykülerini dinlerken duygusal anlar yaşandı. 37 öykü yazarının oluşturduğu kitabın gelirinin Soma’da mağdur olan çocuklara bağışlanacağı açıklandı.

 

Cevdet İrketi’nin seslendirdiği Öykü Dinletisi’nin ardından da 2015 Buyaz Öykü Onur Ödülü sahibi Burhan Sönmez ile söyleşi düzenlendi. Ali İpek ve Pelin Yılmaz’ın kolaylaştırıcılığını yaptığı söyleşide Burhan Sönmez, edebiyat üzerine görüşlerine yer verdi. Herkesin bir öyküsü olduğunu kaydeden Sönmez, herkesin yazması gerektiğini kaydetti. Her dilde felsefe yapılabileceğine de dikkati çeken Sönmez, yazarların bile romanlarında kendilerini daha iyi tanıdığını dile getirdi.

 

Söyleşiye katılan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Beril Ünler, programın sonunda Buyaz Öykü Onur Ödülü’nü Burhan Sönmez’e çiçek verdi.