haber

Aşk şarkılarını Alzheimer hastaları için söylediler

Nilüfer’de,  çağın hastalığı Alzheimer’a yakalananlara hizmet verecek Alzheimer Hasta Bakımevi’ne gelir sağlamak amacıyla sevgi temalı bir konser düzenlendi.

 

Nilüfer Belediyesi’nin tahsis ettiği 6 bin 500 metrekarelik alanda, Bursa’daki Lions Kulüplerinin çalışmasıyla Özlüce’de kurulacak Alzheimer Hasta Bakımevi’ne gelir sağlayacak Aşk Şarkıları Konseri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İki bölümden oluşacak konserin ilk bölümünde Lions Türk Sanat Müziği Korosu unutulmaz aşk şarkılarını seslendirdi.  Konserin ikinci bölümünde de aynı zamanda BM İyi Niyet Elçisi olan Ersin Faikzade sahne aldı. “Türkiye’nin elmas çocuğu” olarak da adlandırılan Ersin Faikzade hem Türk Sanat Müziği’nden hem de dünya dillerinden sevilen aşk şarkılarını izleyiciler için seslendirdi.

 

Yıllardır Sanat Güneşi Zeki Müren’in memleketi Bursa’da konser vermeyi hayal ettiğini söyleyen Ersin Faikzade, “Bu konsere vesile olan Lions Kulüplerine ve çok değerli Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e teşekkür etmek istiyorum. Bu hafta Cumhuriyetimizin divası olan Bursalı sanatçı Müzeyyen Senar’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu akşamki şarkılarımızı Müzeyyen Senar’a armağan etmek istiyorum,” dedi.

 

Ersin Faikzade büyük alkış aldığı gecede hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Lions Türk Sanat Müziği Korosu ve Ersin Faikzade’nin verdiği konserin tüm geliri Özlüce’de yapılacak Alzheimer Hasta Bakımevi için kullanılacak.