Yaralı atmaca Nilüfer’de hayat buldu

Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, doğada yaralı bulunan yardıma muhtaç atmacayı hayata bağladı. 10 gün önce vatandaşların ihbarı üzerine ekipler tarafından yaralı halde bulunan atmaca, Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde kontrol altına alındı. ‘Kumar’ ismi verilen yaralı atmaca hakkında bilgi veren Op. Dr. Ayşe Yazıcı, “Kliniğe ilk getirildiğinde yapılan radyografik incelemede vücudun da herhangi bir kırık olmadığını, sadece ufak tefek çizik yaralarının bulunduğunu tespit ettik. Enfeksiyona bağlı vücut direnci düştüğü için özel bakım ve beslenmeye alınan atmacamız 10 günlük tedavisi sonrası kendi kendine yemeye başladı. Doğal hayatta su dengesi ve enfeksiyonlar bu kuşların çok kolay ölmesine neden olur. Hayata tekrar tutunan Kumar’ı tekrar ait olduğu doğal hayata salıyoruz,” dedi.

Uygulanan tedaviyle tekrar sağlığına kavuşan atmaca gökyüzüne salınarak doğal hayatına döndü.