Daha fazla eşitlik, daha fazla temsiliyet

Konferansa katılan Bursa Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun, ayrıntılı sunum yaparak sorun ve çözüme ilişkin analizlerini aktardı. Kızılaltun, yerel yönetimlerde eşitlik için kotaların önemli olmasına rağmen, bunun geniş çaplı uygulanamadığını söyledi.

Kadınların aktif siyaset yapabilmeleri için kota uygulanması gerektiğini vurgulayan Kızılaltun, ancak bu şekilde kadın temsilinin sağlanabileceğini aktardı. Belediyelerde seçilmişlerin içerisindeki yönetimde kadın temsilcilerinin azlığını dikkat çeken Kızılaltun, "Yönetimler belediye hizmetlerini belirlerken kadınları düşünmeden hareket etmeye ve belirlemeye sebep oluyor. Bu yüzden kadın temsili belediyelerde çok önemli. Kota uygulaması gibi bir takım eklemeler ile bu meselenin halledileceğini düşünüyorum. Eşit komisyonları ve eşitlik komisyonları bu konular üzerinde çalışıyor. Buradaki konferansta da deneyimleri konuşarak daha fazla nasıl kadınları yerel yönetimlere kazandırmayı hedefliyoruz,” diye konuştu.