haber

“Deprem Dede” Nilüfer’de yaşayacak

Nilüfer’de kent sorunlarına sahip çıkan bir toplumun oluşturulması ve halkın katılımıyla mahallelerde hizmetlerin planlanması amacıyla, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Mahalle Komitelerinin işlerliği her geçen gün artıyor. Mahalle komitelerinin talepleri, belediye hizmetlerinde de yansımasını buluyor. Nilüfer Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında da bu yönde bir gelişme yaşandı ve Altınşehir Mahalle Komitesi’nin talebi üzerine 1. İsimsiz sokağa Ahmet Mete Işıkara adı verildi.

Nilüfer Belediyesi Numarataj Bürosunun yapmış olduğu çalışma kapsamında Mahalle Komitelerinden isimsiz sokaklar için öneri istenmiş, Altınşehir Mahalle Komitesi de yaptıkları toplantının sonucunda 1. İsimsiz sokağın adının, Türkiye’nin deprem dedesi olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara’yla anılmasını talep etmişti. Mahalle Komitesi'nin bu talebi üzerine Komisyon çalışması, Meclis gündemine taşınarak kararlaştırdı.   

1999 Marmara depremi sonrasında toplumu bilinçlendirme konusunda çalışmalar yapan Işıkara, 21 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden vefat etmişti.