haber

Depremi unutmayan Nilüfer Belediyesi halka çanta dağıtacak

İlk etapta on bin adet dağıtılması planlanan çantaların ilk beş bini sosyal medyada yayınlanacak kısa filmi izleyenlere gönderilecek. Diğer beş bin çanta ise mahalle komiteleri aracılığıyla dağıtılacak.

 

Depreme yönelik Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, yaptığı protokolle bu konudaki duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu. Deprem anı ve sonrası kullanılmak üzere acil ihtiyaç malzemelerini barındıran çantalar, Nilüfer halkına dağıtılacak. İlk etapta on bin adet dağıtımı yapılacak çantaların beş bini mahalle komitelerinin belirlediği isimlere diğer kısmı ise sosyal medyada paylaşılacak olan deprem anı, öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlatan kısa filmi izleyen ilk beş bin kişiye dağıtılacak. Konuya ilişkin protokol Nilüfer Belediyesi ile ERC Kırtasiye, Ambalaj, Temizlik Ürünleri Ticaret ve LTD. ŞTİ arasında imzalandı. Nilpark Başkanlık Binası’nda düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan, ERC Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çolak ve yetkililer katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’de deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini kaydederek  “17 Ağustos depreminin üzerinden 15 yıl geçti ama halen gereken önlemler alınmadı. Ülkemizde kamu kurumlarının binalarında yapılması planlanan güçlendirme çalışması yapılmadı. Hükümet kentsel dönüşüm için vatandaşı harekete geçirecek teşvik edici uygulamalar yapmalı. Vergi-KDV muafiyeti, uzun vadeli düşük faizli kredi gibi uygulamalar dönüşümü hızlandıracaktır. Rant odaklı, yoğunluğu artırıcı planlar yapmak şehirlere ihanettir. Biz Nilüfer Belediyesi olarak ilçemizde 1999 öncesi yapılan binalarda deprem envanteri yaptık. Yüzde 8’lik bölümünde depreme dayanıksız raporu çıktı. Ama üzülerek söylemeliyim ki bu binalarda insanlarımız mecburen tüm uyarılara rağmen yaşamaya devam ediyor,” dedi.


Nilüfer Belediyesi olarak deprem yönelik önemli projelere imza attıklarını ifade eden Bozbey, “Nilüfer’de Türkiye’ye örnek hayata geçirdiğimiz Deprem İzleme ve Öncü İşaretleri İstasyonlarımızın sayısını 9’dan 20’ye çıkarttık. 9 tanesinden canlı veriler alıyoruz. Bu proje diğer kurum ve çevre illere de örnek oldu. Deprem çadır alanları, engelli takip sistemi gibi depreme yönelik projeler yürütüyoruz. Bugünde yapacağımız ‘deprem çantası’ projemizle Nilüfer’de ilk etapta on bin çanta dağıtacağız. Bunların yarısı mahalle komitelerimiz aracılığıyla belirlenen kişilere dağıtılacak. Diğer kısmı da hazırlanan ve sosyal medyada paylaşılacak olan deprem anı, öncesi ve sonrası hakkında yapılması gerekenleri anlatan kısa filmimizi izleyen ilk beş bin kişiye dağıtılacak. Çantalarımızın içerisinde deprem sonrası gereken tüm acil ihtiyaç malzemeleri bulunuyor,” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve ERC Kırtasiye, Ambalaj, Temizlik Ürünleri Ticaret ve LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çolak hazırlanan protokole imza attı. Başkan Bozbey ve Çolak daha sonra çanta içerisinde bulunan malzemeleri tanıttı. Hazırlanan çanta içerisinde bardak, ilk yardım çantası ve kitapçığı, plastik tabak, el feneri, radyo, plastik kaşık, kalem pil, kilitli torba, düdük, defter, çakı, kalem, mum, koli bandı, kibrit ve çakmak, ıslak mendil, su, tuvalet kâğıdı, antibakteriyel jel, çöp torbası, toz maskesi, şal, iş eldiveni bulunuyor. Çantaların kısa sürede tüm Nilüfer sakinlerine dağıtılması planlanıyor.