haber

Doğa ve çevre sevgisi ödüllendirildi

Çocuklara, gençlere çevre ve doğa kavramları ile kentlilik bilincini yerleştirmek amacıyla düzenlenen resim-şiir yarışması Konak Kültürevi’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Törene Nilüfer Belediye Başkan Vekili Deniz Baykal, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Nilüfer İlçe Milli  Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Tanlak ile çok sayıda okul idarecisi ve öğrenci katıldı. 

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Deniz Baykal yarışmanın önemine değinerek, “Nilüfer Belediyesi olarak kentlilik bilincini, özellikle bundan 15-20 yıl sonra Nilüfer’i yönetecek olan çocuklarımıza aşılamaya çalışırken, en önemlisinin sağlıklı bir kent olduğunu vurguluyoruz. Bu çerçevede sağlıklı bir kent tabii ki temiz, korunan bir çevreyle mümkün. Nilüferimizi, gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent olarak devretmek en önemli hedefimiz. Çocuklarımızı bilinçlendirmek, onlarda var olan çevre ve doğa sevgisini pekiştirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de işbirliğiyle göreve geldiğimiz günden bu yana çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.  1997’de başlayan bu yarışmayı biz de çok önemsedik ve yıllardır çocuklarımızın çevre üzerine düşünmelerini sağlayan, onların üretmesine katkıda bulunan, kentlilik bilincini artıran etkinliğimize görüyorum ki bu yıl da büyük ilgi var,” dedi. 

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da “Sağlıklı bir hayat için çevre ve doğanın temiz olması gerekir. Sağlıklı bir hayat sürebilmek için çevreyi koruma adına gereken sorumluluğu göstermek gerekir. İnsan bazen teknoloji ilerledikçe bazı sorumlulukları görmezden gelebiliyor. Doğal dengeyi bozmamak adına gereken duyarlılık adına bu tür etkinlikler çok önem arz ediyor. Yarının gençleri olarak sizlerin bu tür çalışmalara sahip çıkmasını arzu ediyorum,” diye konuştu. 

Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ise yarışmaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, gelecek nesillerden çevre ve doğaya karşı duyarlı olmalarını istedi. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Resim dalında birinci Duyum İşitme Engelliler İ.Ö.O.’dan Şeyma Türkoğlu, ikinci Özel Tan İ.Ö.O.’dan Zeynep Yıbar, üçüncü de Özel Sınav İ.Ö.O.’dan Bengü Su Köse oldu. Bu dalda mansiyonlar ise şöyle belirlendi: Özel İlkbahar İ.Ö.O.’dan Ayşe G. Çetin, Nedim Öztan İ.Ö.O.’dan Ezgi Ay, Canaydın İ.Ö.O.’dan Sena Barut.

Şiir yarışmasında birinciliği Özel Tunçsiper Anadolu Lisesi’nden Gülşah Demir, ikinciliği Feriha Uyar Kız Teknik Meslek Lisesi’nden Büşra Aydemir, üçüncülüğü de Çamlıca Anadolu Lisesi’nden İlke Ölmez elde etti. 

Bu dalda mansiyon ödüllerini Feriha Uyar Kız Tek. Mes. Lisesi’nden Rabia Karadeniz, Özel Tan Fen Lisesi’nden S. Hazal Kuru ve Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi’nden Merve Sarı paylaştı.