Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Nilüfer Tiyatro Festivali  “Altıdan SonraYapım” tarafından hazırlanan “Evaristo” adlı oyunla “Perde” dedi.  Festival dolayısıyla Nâzım Hikmet Kültürevi saatler öncesinden seyirce akınına uğradı. Salon ve balkonun tamamen dolduğu festival, oyun öncesinde yapılan  kısa bir konuşmayla başladı.

Festivalin açılış oyunu olan “Evaristo” Altıdan Sonra Yapım'ın oluşturduğu "6 Üstü Oyun" projesinin ikinci oyunu. Civan Canova’nın yazdığı, Nihal Koldaş yönettiği tek kişilik oyunda Ayşenil Şamlıoğlu  performansıyla  oyunculuk sanatının en ince ustalıklarını sergiledi. Oyunun sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Sanatçı Ayşenil Şamlıoğlu’na çiçek takdim ederek,  başarısından dolayı kutladı.

Bozbey  festival dolayısıyla yaptığı konuşmada Nilüfer Belediyesi’nin sanata verdiği desteğin artarak devam edeceğini kaydetti.  Mustafa Bozbey, tiyatronun baskı altına alınmaya çalışıldığı bu dönemde Nilüfer Belediyesi’nin  her zaman sanatçının yanında yer alacağını vurguladı. Başkan Bozbey  “Yasakların her geçen gün daha da arttığı şu günlerde, tiyatroların kapıları kapatılmak istenirken bizler Nilüfer Belediyesi olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Tiyatro Festivali'nde 46 oyunu 5 sahnede tiyatroseverlerle buluşturuyoruz. Tiyatro izleyicisinin festivale olan ilgisi bizleri memnun etti. Oyunları sahnelerimizde ağırlamaktan gurur ve onur duyuyorum," şeklinde konuştu.

Oyunun ardından festivalin açılışı dolayısıyla davetlilere kokteyl verildi.

Evaristo’nun İçeriği: Evaristo, bu günü anlatmaya soyunmuş, ancak gözünü,  geçmişe, bu güne ve hatta geleceğe  dikmiş bir oyun. İzbe bir  sığınakta seyirciyi karşılayan oyun,  ilerledikçe seyirci beklentisini bir uçtan öbür uca savuruyor. Evaristo, yazarın deyimi ile yaşsız bir kadının  hayata tutunma mücadelesi. Yaşama tutkusu. On yılllar süren bir hikaye… Bir yandan  da dünyanın  yakın  toplumsal tarihinin bu güne varışının karanlık bir yeraltı sığınağından gözlemlenişi.. hem çok karanlık ve sert, hem çılgın ve eğlenceli… Yazar seyirciyi oyun karşısında kendini konumlandırmakta  fazlasıyla özgür bırakıyor.”

Festivalde yer alan diğer oyunlar:

Ankara Sanat Tiyatrosu-Halktan Biri

Aysa Prodüksiyon-Huysuz