haber

Dumlupınar Mahallesi Nilüfer’in hizmetlerden memnun

Başkan Bozbey’i ağırlayan mahalleli Nilüfer Belediyesi’nin verdiği hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

‘Başkan Burada’ projesi kapsamında makamını her hafta Nilüfer’in bir mahallesine taşıyarak, vatandaşların sorunlarını yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Dumlupınar Mahallesi oldu.

Sabah saatlerinde birim müdürleriyle birlikte mahalleye gelen Başkan Bozbey’i Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Reşat Aktaş ile Görükle Mahalle Muhtarı Harun Kızıl karşıladı. Yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren Aktaş ve Kızıl, yeni hizmet binası ve desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e çiçek vererek teşekkür etti.

Daha sonra ‘Başkan Burada’ karavanındaki makamında mahalle sakinleriyle görüşen Başkan Bozbey, vatandaşların sıkıntı, talep ve önerilerine kulak verdi. Eksikliklerin bir an önce giderilmesi için ilgili müdürlere anında talimat veren Bozbey, gelen talep ve önerilerin de değerlendirileceğini söyledi.

Başkan Bozbey, Dumlupınar Mahallesi’nde Hasan Güney İlkokulu’nu da ziyaret etti. Bozbey Okul Aile Birliği ve okul idarecileri ile biraya geldi, ardından da Nilüfer Belediyesi tarafından okula yaptırılan halı sahayı inceledi. Bozbey okul ziyareti sırasında öğrencilere de çeşitli hediyeler vererek derslerinde başarılar diledi.

 

Kooperatife ziyaret

Görükle Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni de ziyaret eden Başkan Bozbey, Kooperatif Başkanı Özkan Yatkaya, Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgazlı ve minibüs esnafıyla bir araya geldi. Kooperatife bağlı araçlarda başlatılan güvenli seyahat uygulaması için teşekkür eden Başkan Bozbey, “Burada minibüs esnafımız ağırlıklı olarak öğrencileri taşıyor. Bugüne kadar hiçbir olumsuz bir olay yaşanmadığı için esnafımıza teşekkür ediyorum. İnsan olarak duyarlı olursak, kamera veya diğer teknolojik donanımlar denetim niteliği taşıyacaktır. Burada örnek bir uygulamaya imza atıldı. Vatandaşlarımızın güvenli olarak yolculuk yapabilmesi için araçlar kamera ile donatıldı. Örnek şoför ve esnaf Nilüfer’de” ifadelerini kullandı.

Araç içi kamera sistemini 5 yıl önce başlattıklarını belirten Görükle Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Özkan Yatkaya da, “135 minibüsümüzün her birinde 3’er tane kamera bulunuyor. Kayıt altına alınan görüntüler 1 ay boyunca saklanıyor. Bu sayede şoförlerimiz ve müşterilerimizin güvenliği daha etkin bir şekilde sağlanmış oluyor” şeklinde konuştu.

Araçların GPRS sistemi ile takip edildiğini belirten Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz da, hassasiyet ve duyarlılıklarından ötürü minibüs esnafına teşekkür etti.