haber

Dünya Barış Günü’nde ‘İnsana Barış Yakışır’

Nilüfer Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir kez daha ‘İnsana Barış Yakışır’ sloganıyla geniş katılımlı bir organizasyona imza attı. FSM Bulvarı’ndaki hastane alanında düzenlenen etkinlik yüzlerce Nilüferliyi barış çağrılarının ortak paydasında buluşturdu.  

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun danslarıyla renklendirdiği etkinlikte Bursa’daki akademik odaların temsilcileri ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de hazır bulundu. 
Barış çağrılarını Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonunda bir konuşma yaparak dile getiren Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü Kubilay Aydın, “Silahlar üretildikleri ülkelerde patlamıyor; bizim çocuklarımız ölüyor. Savaş isterseniz pek çok neden bulabilirsiniz ama barış istemek için tek neden var, insanız” diye konuştu. Aydın’ın ardından TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Özaydın, Bursa Tabip Odası Sözcüsü Tufan Kumaş2ın da aralarında yer aldığı isimler barışa dair sözlerini Nilüferlilerle paylaşırken, Mali Müşavirler Odası Başkanı Mesut Topçu da katılımıyla etkinliğe destek verenler arasındaydı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Nilüfer’de bugün dostluk ve barış mesajları bir kez daha yükseliyor ama yurdumuzda terör saldırıları ve çevremizdeki savaşlar sürüyor. Bunlar barıştan olduğu kadar insanlıktan da çok uzak eylemler” vurgusunu yaptığı konuşmasında, “Birileri görmek istemese de, günümüzde İkinci Dünya Savaşı’nın mirası acılar hala yaşanıyor. Hitlerin faşizmi, insanlıktan uzak öldürme duygusu, hırsı ve nefreti bugün başka bünyelerde vücut buluyor. Batı'nın egemen güçlerini dayatması ile güya demokrasiyi getireceğiz diye, Türkiye’nin komşuları teker teker yerle bir ediliyor” dedi. 

Başkan Bozbey, konser alanını dolduran yüzlerce Nilüferliyle barış çağrısını hep bir ağızdan dile getirirken havai fişek gösterisi de coşkuyu artırdı.
Nilüfer Belediyesi’nin Dünya Barış Günü konserinde sahne alan Yavuz Bingöl de “Barışta, oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömer. Yaşasın barış!” derken, Türkiye’nin dört bir yanında kardeşlik olması isteğini dile getirdi. Bingöl konserinde sevilen şarkılarını Nilüferlilerden oluşan koronun eşliğinde seslendirdi. 
Konserde Yavuz Bingöl, sahneye davet ettiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le   “Baş edeceksin” şarkısında düet yaptı.