Nilüfer’de halk dansları rüzgarı

Ulusal ve uluslararası alanda adından başarıyla söz ettiren Nilüfer Belediyesi Halk Dansları ekipleri, Yaz Şenlikleri kapsamında ilçe halkıyla buluşuyor. Birçok mahallede gösteri yapacak olan ekiplerin ilk durağı Çamlıca Mahallesi oldu. Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait oyunları sergileyen ekipler, Çamlıca Pazar Alanı’nı dolduran mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlendi.

Bursa başta olmak üzere birçok bölgenin yöresel oyunlarını başarıyla sergileyerek izleyenlerin beğenisini kazanan Nilüfer Halk Dansları, 25 Ağustos’ta Kayapa TOKİ İlköğretim Okulu’nda sahnedeydi. Gösteriler, 27 Ağustos’ta Çalı Pazar Alanı, 28 Ağustos’ta 100. Yıl Mahallesi Nazım Hikmet Kültürevi önü, 29 Ağustos’ta Barış Pazar Alanı, 31 Ağustos’ta ise Göçmen Konutları Pazar Alanı’nda devam edecek.