haber

“Dünya Barış Günü’nü tüm dünyayla birlikte 21 Eylül’de kutlayacağız”

Adının başında “dünya” olan bir günü, dünyayla birlikte kutlamanın en doğrusu ve doğalı olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dünya Barış Günü’nü 1 Eylül’de kutlayan yalnızca iki ülke var. Biri Türkiye, diğeri ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Barışa en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, ‘savaşa hayır, barışa evet’ demek, barış isteğimizi dile getirmek, barış çağrılarımızı tüm dünyayla birlikte haykırmak için bundan böyle etkinliklerimizi 21 Eylül’de gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Şimdiye kadar 1 Eylül’de gerçekleştirilen etkinliklere gösterilen ilginin 21 Eylül’de düzenlenecek Dünya Barış Günü organizasyonuna da yansıyacağını belirten Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak 21 Eylül’de yine çok özel bir programla karşınızda olacağız. Ve inadına barış çağrımızı  tüm dünyayla aynı günde gökyüzüne yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

1981’de Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Kurulu’nun  57. birleşiminde her yıl, Eylül ayının üçüncü salı günü “Uluslararası Barış Günü” ilan edildi, bu tarih 2001’de 21 Eylül Barış Günü olarak kesinleştirildi. BM’nin bu kararı almasındaki amacı, tüm dünyada “savaşsız bir gün” adı altında özellikle çatışma olan bölgelerde bir günlük ateşkes ilan edilmesini teşvik etmek ve bu şekilde de kalıcı barışın sağlanabileceğini göstermek olarak açıklanıyor.