Dünya medeniyetlerinin ezgileri Nilüfer’de yankılandı

Nilüfer Belediyesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında Fethiye Kültür Merkezi’nde Antakya Medeniyetler Korosu’nu ağırladı. Şef Yılmaz Özfırat önderliğindeki Yahudi, Müslüman, Hristiyan, Ermeni, Kürt, Türk, Alevi ve Sünni birçok grubu temsil eden koro, seslendirdiği eserlerle izleyenleri büyüledi. Rahip, imam, doktor, öğretmen, emekli, kuyumcu, rahibe, eczacı gibi birçok değişik meslek gurubundan kişilerin yer aldığı koro, Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Latince, İtalyanca, İbranice ve Arapça şarkı ve ilahilerle sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya dostluk, hoşgörü ve barış mesajları verdi.

Yaklaşık iki saat süren konser sonunda koro izleyenlere ‘Memleketim’ adlı şarkıyla veda ederken ayakta alkışlandı. Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, koro adına şef Özfırat’a çiçek verirken performansları ve verdiği dostluk mesajlarından dolayı kutladı. Başkan Bozbey, konser sonunda koroya katılarak ‘Bursa’nın ufak tefek taşları’ şarkısını koristlerle birlikte söyledi.