Engelli anneleri pilatesle moral buluyor

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi farklı kurumlarla yaptığı iş birliğine bir yenisini daha ekledi. Bizim Ev'in çalışmaların  katılan on beş engelli katılımcının annesi, spor ile tanışma imkanı buluyor. Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ve Nil Sports Club’ın ortaklaşa hazırladıkları proje kapsamında engelli anneleri platesle tanıştı. 2 ay sürecek projede kadınlar evlerinin dışında farklı mekanlarda sosyalleşme imkanına sahip olacak. Bizim Ev Engelliler Hizmet Birimi Sorumlusu Nilgün Gülay, “Engellilik sadece bireyi etkileyen bir süreç değildir. Yakın çevresini de kapsayan bu nedenle sosyal destek çalışmalarına dahil edilmesi gereken bir durumdur. Tam da bu noktada bu çalışma ile sadece engelli bireye yönelik değil aileleri de kapsayan bir sosyal faaliyet yürütme amacındayız," dedi.

Nil Sports Clup Müdürü Tuğba Aydoğan “Spor yapmaya başladığımızda vücudumuz mutluluk hormonu salgılar. Bu kapsamda engelli annelerine yaşamın içinde nefes alabilecekleri, az da olsa kendilerine zaman ayırıp mutlu olabilecekleri bir an oluşturmak istedik ve böylece bu projeyi başlattık. Umarız ki sporla hayatlarına bir damla ışık ve neşe katabiliriz,” şeklinde konuştu.