haber

Engelli eskrimcilerden uluslararası başarı

Nilüfer Belediyesi uluslararası sportif başarılarına bir yenisini daha ekledi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından kurulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, 21-22 Mart tarihlerinde Fransa’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük turnuvası  12. Uluslararası Villemomble Tekerlekli Sandalye Eskrim Turnuvası müsabakalarında çeyrek final başarısı elde etti.

13 ülkeden, olimpiyat derecelerine sahip toplam 138 sporcunun katıldığı turnuvada, Nilüfer Belediyespor Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, Epe ve Flöre branşlarında Bursa’yı temsil etti.  Flöre kategorisinde çeyrek finale kadar yükselen Hakan Akaya turnuvayı 6. sırada tamamladı.  Aynı branşta mücadele eden Samet Şahin ise 24 sporcu arasında 18. sırada yer aldı.

42 eskrimcinin ter döktüğü Erkekler Epe müsabakalarında da başarılı bir performans gösteren Hakan Akkaya, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçında elenen  Akkaya, turnuvayı 8. sırada tamamladı. Bayanlar Epe ve Flöre müsabakalarında mücadele eden Nimet Erdoğan da, Epe’de 20., Flöre de de  18.’lik elde etti. 

Turnuvada deneyim eksikliği ve stres nedeniyle madalyayı kaçırdıklarını ifade eden Antrenör Kader Yıldırım, “ Elde ettiğimiz sonuçlardan dolayı gururluyuz. Sporcularımızla birlikte uluslararası arenada daha büyük başarılara ülkemiz ve Nilüfer Belediyesi adına imza atmak istiyoruz” dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda Tekerlekli Sandalye Eskrim branşının acilen açılmasını istediklerini de belirten Yıldırım  ayrıca Uluslararası Tekerlekli Sandalye Eskrim Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan turnuvalara katılma hakkının da kendilerine verilmesini istedi.