Köylü pazarına sıkı denetim

Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı gıda tüketimi için pazar denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler Konak Mahallesi’nde çarşamba günüleri kurulan ve Nilüferli çiftçilerin kendi ürettikleri ürünleri satışa sundukları Köylü Pazarı’nda denetimlerde bulundu.  Yapılan denetimlerde köylülerin üretmediği, ambalajlı fabrikasyon ürünlere el koydu. Köylü pazarında satılması gereken ürünler konusunda esnafı bilgilendiren zabıta ekipleri, vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Tezgâhlarda sadece üreticilerin kendi yetiştirdikleri ürünlerin satılabileceği, bunun dışında hiçbir ürünün bulunmaması gerektiğini kaydeden Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürü Tan Gündüz, uyarıları dikkate almayan esnafa cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Zabıta Müdürü Tan Gündüz, yapılan denetimlerden vatandaşların da memnun olduklarını belirterek denetimleri sürdüreceklerini kaydetti.a