haber

Akçalar böyle tiyatro görmedi

Gönüllü ve amatör oyunculardan oluşan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu’nun sahneye koyduğu  “Anam Bacım Avradım” isimli oyun Akçalar halkıyla buluştu.

Türkiye’de giderek artan namus cinayetlerini ve kadına şiddeti konu alan “Anam Bacım Avradım”  mahallede bir düğün salonunda sahnelendi.

Oyundan önce kostümleriyle Akçalar’ı sokak sokak gezen tiyatro ekibi, halkı oyuna davet etti. Eğlenceli davetin ardından oyun Akçalar Düğün Salonu’nda sergilendi.

İnanç Yılan’ın yazdığı, Erdal Gülver’in yönettiği trajikomik oyun izleyici ile iç içe oynandı.

Akçalar halkı çarpıcı mesajlar veren oyunu ilgiyle izledi. Akçalar sakinleri oyunda verilen mesaja destek vererek kadınlara şiddetin son bulmasını istedi.

Oyunu Bursa dışında Ankara’nın Polatlı ve Eskişehir’in Odunpazarı ilçelerinde de sahnelediklerini belirten oyunun yönetmeni Erdal Gülver amaçlarının kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek olduğunu belirtti. Gülver, “Kadınların da özgür yaşama ve kendilerini ifade etme hakkı var. Biz de bu hakka sanatla katkı koymak istedik “ diye konuştu. Gülver, oyunu Nilüfer’in tüm mahallelerinde sergilemeyi hedeflediklerini belirtti.

İzleyiciden büyük alkış alan oyunun sonunda Nilüfer Belediyesi Akçalar Bölge Sorumlusu Fikriye Eker, yönetmen Erdal Gülver’e çiçek vererek teşekkür etti.