haber

Engelliler için umut oldular

Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı ile Eğitmen Jale Üntürk, Sadık Dost Semineri ile Özel Şahinkaya Koleji’nde ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinlikte gönüllü eğitmen Üntürk, Topluma Yararlı Köpek Projesi kapsamında engellilerin yaşamını kolaylaştırması için eğitilen Lady ve Çiko isimli iki köpekle farkındalık yaratan bir gösteri sergiledi. Köpekler sahnede görme engelli bir kişiyi canlandıran Üntürk’e yürümesi için adeta bir göz olurken, eğitmen bedensel engelli kılığına girdiğinde ise kendisine bir yardımcı gibi eşlik ederek öğrencilerden büyük alkış aldı. Engelliler için özel köpek eğitiminin yurtdışında ciddi maliyetli bir hizmet olduğunu ifade eden Dr. Yazıcı, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde kendilerinin aynı eğitimi ücretsiz olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Sahipsiz hayvanlara nasıl davranılması gerektiği konusunda da bilgiler veren Dr. Yazıcı, kedi ve köpeklere taş atmanın ve onları görünce korkulmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi. Her geçen gün artan sahipsiz hayvanların sayısını azaltmak için en iyi çözümün onları kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden sokağa bırakmak olduğunu belirten Dr. Yazıcı, bizlere düşen en büyük görevin ise onlara sevgi ve ilgi göstermemiz gerektiğini vurguladı.

 

Seminerin sonunda Nilüfer Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı ve eğitmen Jale Üntürk’e katkılarından dolayı teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.