haber

Engellilerden Bozbey’e teşekkür plaketi

Bursa Otizmli Bireyler ile Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıymet Bilgili ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kıymet Bilgili, Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Başkan Bozbey, engelli bireylere yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bozbey, Bursa’da engelli bireylerin daha iyi koşullarda hizmet alabilmeleri için Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni, 19 Mayıs Mahallesi’nde çalışmaları başlayan daha donanımlı binaya taşıyacaklarını söyledi. Bizim Ev’in yeni binasında özel atölye odalarının da yer alacağını belirten Başkan Bozbey, “Bizim Ev, engelli bireyler ve yakınlarına bağımsız ve verimli zamanlar kazandırmak, engelliliğe dair toplumsal farkındalık oluşturmak için kuruldu. En önemlisi, engelsiz deneyimler paylaşmak isteyen gönüllü bireylerle burada bir araya geliniyor. Engelli ve engelsiz bireyler, üretmenin ve paylaşmanın keyfini Bizim Ev çatısı altında yaşama olanağı buluyor. Sanattan spora ve müziğe, atölye çalışmalarından engelli hakları ile ilgili bilgilendirme ve danışmanlık hizmetine sürekli artan bir çalışma yelpazesine sahip olan Bizim Ev, katılımcı sayısını da hızla artırıyor. Yeni binamızda engelli bireyler ve yakınlarının Bizim Ev’de daha uzun vakitler geçirmelerini sağlamak, çeşitli çalışma ve etkinliklere katılım fırsatı sunmak, engelli ve engelsiz bireylerin bir arada olduğu, birlikte ürettiği ve dayanıştığı bir zemin yaratmak amacıyla da çalışmalar yürütülecek” dedi.


Merkezin ortopedik, zihinsel, ruhsal, görme ve işitme engelli bireylerin kullanımına yönelik tasarlandığını kaydeden Bozbey, engelli vatandaş için en doğru fonksiyon ilişkisini, erişilebilirliği ön planda tutan huzurlu ve ferah olmayı esas alan bir plan kurgulandığının altını çizdi. Bina hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, “İki katlı yapıda ortopedik, zihinsel, ruhsal, görme ve işitme engelli bireylere yönelik eğitim birimleri; bilim, seramik, resim ve ebru atölyeleri, konferans salonu, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, halk oyunları ve eskrim salonu, kafeterya ve yemekhane yer alacak. Engelli oyun grupları, gezinti bahçesi, spor sahası, tarım alanı ve uygulama serasının da yer alacağı yeni yerleşkede engelli bireylerin sanat atölyelerinde ve tarımsal uygulama alanlarında ürettiği ürünlerin halka açık satışının yapılacağı Atölye ve Tarımsal Ürünlerin Satış Noktası da olacak” diye konuştu.