haber

Enis Batur sevenleri ile sergide buluşuyor

Nilüfer Belediyesi, edebiyat tutkunlarını, çıkan her kitabı büyük ilgi gören bir isimle buluşturuyor. Şair ve deneme yazarı Enis Batur, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen sergide sevenleri ile bir araya gelecek. 

“Enis Batur: Labirentini Ören Şair “adı verilen serginin açılışı 26 Mart Perşembe günü saat 19.00’da yapılacak. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek serginin açılışına Enis Batur da katılacak.

Enis Batur’un edebiyatın içinden yürüyerek kat ettiği yol ve bu yola eşlik eden kavram dünyası yatay ve dikey kesişmeler olarak bu sergide buluşuyor. Enis Batur’un kesin gibi görünenin arkasındakini arayarak karşıt imgeler üzerine kurduğu şiir, şairin bütün zamanlarına yayılan yazı serüven, edebiyatın yaratıcı alanlarında yaptığı cesur yolculuklar serginin ana eksenini oluşturuyor.

 

Sergi, yazıyı bir utku olarak değil bir bozgun olarak gören ve kaosu düzene tercih eden şairin bağımsız dizelerden oluşan aynı zamanda sınırları zorlayan çerçevesiz şiirine bir gönderme olarak labirent formunu benimsiyor.  

Fotoğraflar, mektuplar, el yazıları, desenler, kitaplar, resimler, resimlemeler ve yazıya eşlik eden nesnelerin yer aldığı sergi, şairin yazı yaşamına, yolculuklarına ve yazı dostluklarına dair bir açılım, Enis Batur labirentinde pusula olmayı amaçlıyor.