Geleneksel Çalı Güreşlerin elli birincisi coşku dolu anlara sahne oldu. Baş, deste ve tozkoparan ilk sırada olmak üzere 13 ayrı kategoride yapılan ve 400'ü aşkın pehlivanın katıldığı güreşler kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Etkinliğe; Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Milletvekilleri Turhan Tayan, Mahmut Tanal, Sakine Öz, Ali Ahmet Gümüş, Haydar Akar, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su, Hüseyin Şahin, Mustafakemalpaşa  Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Ali Karamık, Recep Tanlak, Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Çalı Yağlı Güreşleri Ağası İrfan Çakmak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalı Güreşleri’nin yarım asırlık bir gelenek olduğuna dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Çalı Yağlı Güreşleri Kırkpınar'dan sonra ikinci sırada yer alan bir organizasyon ve Güney Marmara’nın en büyük pehlivan buluşması. Burada her yıl olduğu gibi yine birbirinden iddialı güreşçilerimiz bir arada. Antalya, Sivas, Maraş,  İzmit, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından başpehlivanları ağırlıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak 51 yıldır devam eden geleneği sürdürerek, ata sporumuza biz de sahip çıkıyoruz. Çeşitli boylarda yaklaşık 400 pehlivanın güreşeceği bu büyük organizasyonda emeği geçenlere ve bu geleneğe sahip çıktıkları için Çalı halkına çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Gün boyu çekişmeli mücadelelerin yaşandığı er meydanında sıcak havaya rağmen büyük ilgi gördü. Finalde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz ile karşılaşan Ali Altun, müsabakanın henüz başında rakibinin sakatlanması sonucu galip ilan edilerek başpehlivan oldu.

Bursalılar'ın ilgi ile takip ettiği Çalı Yağlı Güreşleri’nde gelecek yılın ağası, yapılan açık arttırmada 200 bin TL ile Furpa Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Alplaslan  oldu.Başkan Bozbey 5 yıldır Çalı Ağası olan İrfan Çakmak’a ata sporuna katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.