haber

Nilüfer, Avrupa Kalite Ödülü’ne el uzattı

Geçtiğimiz yıl Avrupa Kalite Ödülü’nde finale kalma başarısını gösteren Nilüfer Belediyesi, mükemmellik yolculuğunda gözünü bir kez daha Avrupa Kalite Ödülü’ne dikti.


2012 yılındaki final heyecanı sonrası, ara vermeden halkın memnuniyeti ve sürekli gelişim hedefini perçinlemek isteyen Nilüfer Belediyesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’na yeniden başvurdu ve bu konuda önemli yol aldı.

Belediyenin kurumsal yapısı ve çalışmalarını yakından incelemek isteyen EFQM heyeti saha ziyaretlerinde bulunmak üzere Nilüfere geldi. Heyet ilk gününde Nilüfer Belediyesi hizmet binasında Başkan Bozbey ve belediye yetkilileri ile bir araya geldi. Değerlendirme Heyetine saha ziyaretlerinde başarı dileyen Bozbey, ziyaret sonunda ortaya çıkacak değerlendirme raporunun önemine dikkat çekti. Başkan Bozbey,  ”Bu sayede mükemmellik yolculuğunda katettiğimiz aşamayı ve eksikliklerimizi göreceğiz. Türkiye’de bir belediye olarak iddialı hedeflerimiz var. Bunlardan biri de Nilüferlileri gülümsetmek. Bu iddiayı mükemmellik modeli ile gerçekleştirmek istiyoruz.,” diye konuştu.

İkisi Türk 5 kişilik EFQM heyeti adına konuşan Jose - Antonio Calvo Maguregi ise “ Biz Nilüfer Belediyesi’nin çok büyük, açık ve şeffaf bir organizasyon yapısına sahip olduğunun farkındayız. Değerlendirme heyeti olarak amacımız, organizasyonunuzu sağlamlaştırmak, çalışmalarınız için güçlü bir bakı açısı sağlamak. Çalışmalarımızın bir teftiş değil değerlendirme olduğunu bilmenizi isterim.” dedi.

Toplantının ardından Başkan Bozbey, heyet ile birlikte saha incelemelerine katıldı. Bozbey heyete Nikahevi, Nâzım Hikmet Kültürevi, Dernekler Yerleşkesi, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam ve Destek Merkezi ve yapımı tamamlanmak üzere olan Nilüfer Belediyesi hizmet binası incelemelerinde eşlik ederek belediyenin ilkeleri, hizmetleri ve organizasyon şeması hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Belediyesi geçen yıl da Avrupa Kalite Ödülü’nde finalistlik başarısını gösteren 13 kurum arasında yer almıştı. Nilüfer Belediyesi kalite sürecinde; 2003 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik”, 2006 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Başarı Ödülü”, 2008 ve 2012 yıllarında  “Avrupa Kalite Ödülü-Finalistlik” ödüllerine layık görülmüştü. Nilüfer Belediyesi bu ödüle layık görülmesi halinde, dünyada Avrupa Kalite Belgesi’ni alan ilk yerel yönetim olacak.