haber

Eroğlu: Yönetmenler modern dünyanın filozofları

Oyun İçinde Oyun adlı kısa filmin Bursa galası, Nilüfer Belediyesi, Aykırı Sinema ile Koza Dağcılık Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği iş birliğiyle Nilüfer’de yapıldı. Mahallenin büyük ağabeylerinin oynadığı yalan ve hilelerle dolu, adil olmayan bir oyunun hikayesinin ele alındığı filmin gösteriminin ardından, yönetmen Suat Eroğlu, düzenlenen söyleşide sinema tutkunları ile buluştu. Eroğlu, Erkan Can ve Nazmi Kırık gibi usta oyuncuların rol aldığı filmin, izleyici ile buluşma sürecini anlattı. Sinema dünyasına ilişkin de görüşlerini dile getiren Suat Eroğlu, “İnsanlar mutlu değil. Yaşam kötüye gidiyor. İnsanlar fikirleri hakkında dışa vurum sergiliyor. Günümüzde ideolojik mesaj veren yapımlar maalesef ilgi görmüyor. Komedi filmleri insanları güldürdüğü için rağbet gördü. Bu filmler sanatsal değil ve sinema salonlarının tekeliyle var olan yapımlardır. Bugün iş yapan komedi filmleri olmasa sinemalarda vizyona giren Türk filmi olmayacak” dedi.

 

Türk sinemasında mekan ve karakter ilişkisinde sorun olduğu izlenimine vardığını belirten Suat Eroğlu, “Bu filmimde karakterde vurucu sahne ve ilgi çeken bölümlere yer vermek istedim. Ülkemizde ne yazık ki ötekileştirme çok arttı. Bu ülkenin birleştirici gücü, emekçi ve işçilerdir. Ben yönetmenlerin modern dünyanın filozofları olduğunu düşünürüm. Dünyada olup bitene kafa yormalarını isterim. Bu filmi iki yılda yazdım. Her sahnesinde bir mesaj var” diye konuştu.

 

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Başkan Mustafa Bozbey adına yönetmen Suat Eroğlu’na çiçek vererek teşekkür etti.