haber

Fabrikada Orhan Kemal öyküleri okundu

Buluşmada, Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Doç Dr. Alpaslan Türkkan, usta yazarın Ekmek Kavgası kitabından öyküleri işçiler için okudu. Nilüfer Belediyesi, 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri kapsamında düzenlediği atölye, söyleşi ve okumalarda, halkın tüm kesimlerini usta yazarın eserleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok oyuncu, şair ve yazarı, Orhan Kemal’in dünyasında sanatseverlerle bir araya getiren Nilüfer Belediyesi bu kez, yaşamı boyunca emekçinin yanında yer alan Orhan Kemal’in bir eserini, fabrika işçileriyle buluşturdu.

 

“İşçiler Orhan Kemal Okuyor” adı verilen etkinlikte Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala ile Doç Dr. Alpaslan Türkkan, Penguen Gıda ile Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (KSİAD) bağlı fabrikalarda çalışanlar işçilere, usta yazarın ‘Ekmek Kavgası’ kitabından hikayeler okudu. Hikaye okumalarının ardından işçilere, Orhan Kemal’in Ekmek Kavgası kitabı hediye edildi. Buluşmada ayrıca Prof. Dr. Kayıhan Pala, işçilere çalışma yaşamının temel özelliklerine ilişkin bilgiler de verdi.

 

Etkinliğe katkıları nedeniyle Kayıhan Pala, Alpaslan Türkan ve Penguen Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Serttürk’e günün anısına Orhan Kemal’in özel tasarım portresi armağan edildi.