haber

Farklı kültürler bu sokakta buluşuyor

İftarın ardından soluğu Ramazan Sokağı’nda alan Nilüfer sakinleri, Anadolu Arastası çatısı altında toplanan 26 derneğin kurduğu stantları geziyor. Yöresel lezzetlerden hediyelik eşyalara, bir kültür mozaiğini yansıtan sokakta düzenlenen gösteriler de Ramazan gecelerine renk katıyor.

Ramazan Sokağı’nda her akşam farklı bir yöre derneğinin sahnelediği halk oyunları ve konserlerle Anadolu kültürünün zenginliğine dikkat çekiliyor.

Organizasyonun bir başka katılımcı grubu ise Nilüfer’deki kadın dernekleri. Kendilerine ayrılan stantlarda yöresel ürünlerini tanıtan kadınların ziyaretçileri arasında Nilüfer Belediye Başkanı Mutafa Bozbey de vardı. Stantları tek tek gezen Bozbey, ”İnsanların yediden yetmişe, ailece gelip keyif aldıkları bu sokak, aynı zamanda sahip olduğumuz kültürel zenginliğimizi ve bir arada yaşama kültürümüzü yansıtıyor,”dedi.

Ramazan sokağı'nın bir başka yıldızları Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Dernek üyelerinden oluşan halk oyunu ekibinin, halay coşkusuna Başkan Bozbey de eşlik etti.