haber

Nilüfer'den Çınarcık'a, Çınarcık'tan tüm yurda

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından geliştirilen Beslenme Odakları projesi diğer belediyelere de örnek olmaya devam ediyor. Özellikle sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyacını gidermek amacıyla oluşturulan Beslenme Odakları projesini örnek alan Yalova Çınarcık Belediyesi, Beslenme Odakları oluşturarak projeyi hayata geçirdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Nilüfer’de hazırlanan projeleri diğer belediyelerle de paylaştıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Türkiye’de ilklerin belediyesi olarak hazırladığımız  projeleri diğer belediyelerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Nilüfer’de ilk kez uygulanan ve Yalova Çınarcık Belediyesi’nin de örnek aldığı Beslenme Odakları projesi, doğal hayatı korumak adına başlatılarak hayata geçirilmiştir. Sıcak yaz aylarında bir kap suya muhtaç sokak hayvanlarına daha sağlıklı yaşam koşulları oluşturmak için başladığımız bu proje umarım Nilüfer’den Çınarcık'a, Çınarcık’tan tüm yurda yayılır,” şeklinde konuştu.

Çınarcık Belediyesi olarak sokak hayvanlarına karşı ilgisiz kalmak istemediklerini belirten Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan da, “Yalova’da bir ilke imza atarak ilçemizde farklı mahalle ve mekanlara yerleştirilen sokak hayvanları beslenme odaklarını kullanımına sunuyoruz. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz kurulmuş olan beslenme odaklarına sıcak yaz aylarında bir kap su veya mama koyarak çalışmalarımıza destek olmalarını istiyoruz,” dedi.