haber

Feriha Uyar Kız Teknik Lisesi’nden örnek çevre bilinci

Okul atıklar konusunda Nilüfer ilçesi sınırlarında en başarılı eğitim kurumu oldu. Çevre bilincinin küçük yaşlarda başlaması için kapsamlı  bir kampanya yürüten Nilüfer Belediyesi eğitim kurumlarına verdiği desteği sürdürüyor. Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne çevre eğitimi veren Nilüfer Belediyesi, öğrencilerin bu konudaki özverili çalışmalarına da destek oldu.

Kısa adı FUGÜ olan Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Gönüllük Ünitesi  kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar çevre konusunda başarılı çalışmalara imza attı.

FUGÜ dört yıl üst üste 9. sınıflara Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa verdiği derslerle tüm öğrencilerini sürdürülebilir çevrede canlıların ortak yaşam alanını korumak amacıyla bilgilendirdi.

Lise atıklar konusunda Nilüfer İlçesi Sınırlarında en başarılı eğitim kurumu oldu. Atık yağların toplanması, geri kazanılabilir atıklarının toplanması, elektronik atıklar ve pil atıkları gibi atıkları gibi tehlike oluşturabilecek atık tiplerinde halk sağlığını tehdit etmeden dönüştürülmesiyle  ilgili gerek okul içerisinde gerekse mahalle ve veli bazında bilinç artışı sağladı.

2013-2014 eğitim öğretim döneminde Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Fatma Gül Aydın tarafından 9 sınıflara verilen atık eğitimi,  öğrencilerin yoğun katılımı ve sorularıyla yapıldı. Bu kapsamda bahar döneminde öğrenciler  tarafından çevre ve doğa ile ilgili örnek projeler ve yarışmalar  da devam edecek.