haber

Nilüfer’de Çocuk Kütüphanesi kapılarını açtı

Nilüfer Belediyesi, yeni bir kütüphanenin daha kapılarını açarak Bursa’ya önemli bir hizmet daha sundu. ‘Kütüphane yaşayan bir yerdir’ ilkesiyle farklı temalarda üç kütüphanesi bulunan Nilüfer Belediyesi, şimdi de Gümüştepe’de, eski adıyla Misi Köyü’nde çocukların merakını besleyecek, aradıkları yanıtları bulmalarına olanak tanıyacak Çocuk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Çocukların ve Misi halkının büyük ilgi gösterdiği Çocuk Kütüphanesi açılışına Başkan Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gümüştepe Mahalle Muhtarı Yakup Dülger, açılış konuşması yaptığı sırada duygusal anlar yaşadı. Doğup büyüdüğü evin karşısındaki kütüphaneye çevrilen yapının sahiplerinin çocuklarının olmadığı ve bugün çocuklara kucak açmasının kendisini çok duygulandırdığını kaydetti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’de Bursa’nın gözbebeği Gümüştepe’ye önemli bir hizmeti daha kazandırdıklarını ifade ederek, “Tarihi yapılarını zamana karşı saklayarak, günümüz nesillerine aktaran Gümüştepe’ye biz turizm açısından büyük önem veriyoruz. Buradaki tarihi yapıları yaşatıyoruz, kadınlarımızla el ele omuz omuza mahallemizin sesini dünyaya duyuruyoruz. Birleşmiş Milletler ve Anadolu Efes tarafından fonlanan %100 Misia projemiz, Misi Kadın Derneği ile, sevgili muhtarımızın büyük katkılarıyla, başarılı bir şekilde yürüyor. Bahar aylarında açacağımız, restorasyonu devam eden tarihi evlerimizde, ipekböcekçiliğimizi, kozayı ve yerel lezzetleri bu proje kapsamında yaşatacağız. Gümüştepe’ye verdiğimiz önemi, geçtiğimiz aylarda yaşama geçirdiğimiz Misi Kamp Karavan Alanı’yla da bir kez daha gösterdik. Şimdi tesisimiz, bu mevsimde bile ayda en az 100 karavanlı konuk ağırlıyor. Önümüzdeki dönemde de Nilüfer’de yaşayan tüm canlıları gülümsetecek projelerimizle, yine Türkiye’de örnek olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Gümüştepe’ye kazandırılan Çocuk Kütüphanesi’nin de büyük değer taşıdığını ifade eden Bozbey, “Misi’deki en eski yapı olduğu tahmin edilen bu 2 katlı bina, kendini taşıyamaz durumdaydı. Bina, taşıyıcı özelliğini yitirdiğinden, alınabilecek tüm ölçüler alınarak, örnek olacak parçalar ayıklanarak, Koruma Kurulu’nun kararıyla, özgün haline uygun şekilde yeniden yapıldı. Demirci’de, restore ettirdiğimiz tarihi camide hizmet veren Çocuk Kütüphanesi’ni de buraya taşıdık. Kütüphanemiz, çocuklarla kitapların ilişkisini yakınlaştıracak. “Boyun Kadar Kitap Oku” gibi etkinliklerle, kitabın çocukların yaşamının bir parçası olmasını önemsiyoruz. Çünkü kitap okuyan, harflerin büyüsüne kapılan çocuklar, geleceğin başarılı bireyleri olurlar. Sadece 2013 yılında, 87 bin 402 kişiye ulaşan kütüphanelerimizden yararlanma sayısıyla, 7 bin 786 üyemizle, çok rahat bir şekilde “Nilüferli okuyor” diyebiliyoruz,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, kütüphanenin açılış kurdalesini çocuklarla birlikte kesti. Daha sonra kütüphaneyi gezen Bozbey, çocuklara da kitap hediye etti.