Fikret Atay son yolculuğuna uğurlandı

Nilüfer Belediyesi emekli personeli Fikret Atay’ı son yolculuğuna uğurladı. Yıllarca Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’nde görev yapan ve eskiyen kitaplara iyileştirmeler yaparak yeniden okurların hizmetine sunduğu için aynı zamanda ‘Kitap Doktoru’ olarak da tanınan emekli personel Fikret Atay için ilk olarak anma töreni düzenlendi. Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi önünde yapılan törene Atay’ın ailesinin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları ve çok sayıda çalışma arkadaşı katıldı. Törende Atay için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, çalışma arkadaşları da duygularını dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de törende söz alarak, Atay hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Atay’ın daha çok "kitap doktoru" olarak anıldığını ifade eden Bozbey, kendisinin hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. Atay’ın kütüphanecilik anlamında büyük emekleri olduğunu ifade eden Bozbey, ailesi ve sevenlerine başsağlığına diledi. Törenin ardından Atay, FSM Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İhsaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi. 1962 Yılında doğan Fikret Atay, kitaplara olan sevgisiyle tanındı. Bir süredir tedavi gören Atay, 24 Eylül günü yaşama veda etti.