Fikri Sağlar’dan Nilüfer Belediyesi’ne övgü

Çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir’in eşlik ettiği Sağlar’ı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Yalçın Işıkyıldız, Adil Kayaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Aysel Okumuş, Berna Keser Bilici, Kemal İvgen, Rahşan Duygu Tursun ve Zekeriya Işık ile birlikte karşıladı. Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’a bilgi veren Bozbey, Nilüfer’in Türkiye’nin örnek kenti olması konusunda yoğun çaba harcadıklarını kaydetti. Bozbey, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenmek için de her hafta Nilüfer’in farklı bir mahallesini Başkan Burada Karavanı ile ziyaret ettiklerini söyledi. Bozbey, Fikri Sağlar’a Halk Evi’nde bulunan Nilüfer ‘Barış Meclisi’ni ve Basın Toplantı Odası’nı da gezdirdi.

Nilüfer Barış Meclisi’nin örnek olduğunu söyleyen Sağlar, aynı katta yer alan 1980’li yılarda yapılan ve Bursa’yı anlatan seramik rölyef çalışmasını da Başkan Bozbey ile birlilkte inceledi. 49, 50 ve 52’inci hükümetlerde Kültür Bakanlığı ve aynı zamanda 50’inci Hükümet döneminde Devlet Bakanlığı da yapan CHP Mersin Milletvekili Sağlar, Nilüfer’in çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirtti. Kültür, sanat, eğitim ve bilime yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine yön vereceğini söyleyen Sağlar, Nilüfer Belediyesi’nin bu konuda örnek olduğunu vurguladı. Ziyaretin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sağlar’a günün anısına çini vazo ve “Duruyoruz” etkinliğinde 5990 kişiyle yapılan Atatürk portresini hediye etti. Sağlar portreyi TBMM’de bulunan makamına asacağını söyledi.