haber

Gastronomi ödülleri Başkan Bozbey’den

Bursa Tüm Aşçılar Derneği (BUTAD) tarafından organize edilen ve Nilüfer Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 2. Ulusal Gastronomi Festivali sona erdi. 25-27 Nisan tarihleri arasında PodyumPark Meydan’da gerçekleşen festivalde engelli vatandaşlar, ev ve iş kadınları, lise ve üniversite öğrencileri ve profesyonel aşçılar bireysel ve ekip olarak dereceye girebilmek için yarıştı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen yarışmacılar makarna, balık, kırmızı et, dünya mutfağı, Osmanlı sunumları, tatlı, pasta, pizza ve diğer farklı kategorilerde hünerlerini sergiledi.

Festivalde, yarışmaların yanı sıra katılımcılara ücretsiz workshoplar da düzenlendi.  

Etkinliğin finalinde dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav, BUTAD Başkanı Haluk Dedeoğlu ile birlikte verdi.

BUTAD ve TAŞFED’e düzenledikleri organizasyon için teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, “Böyle güzel bir etkinliği yapmak bizler için de mutluluk verici. Büyük bir emek var burada. Bizler tüketiciyiz ve bize, hizmetleriyle ve yapmış oldukları lezzetleri yememizi sağlayan insanlar burada. Onları gönülden tebrik ederim. Bir yere gidip yemek yediğinizde oranın aşçısına, şefine, garsonuna teşekkür edin. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Yarışmada derece girenlerin isimleri şöyle:

Pizza Kategorisi Birincisi: Buğra Bayan

Artistik Pasta Kategorisi Birincisi: Yasemin Özdemir

Yılın Altın Chef’i: Rumeli Kardeşler Sofrası Sercan Değer

Sebze Oymacılığı Birincisi: Hüseyin Kolsuz

Üniversite Bireysel Kategori Birincisi: Semra Beyazay

Üniversite Bireysel Kategori İkincisi: Aynur Sönmez

Üniversite Bireysel Kategori Üçüncüsü: Esra Fırat

Restoran Tatlı Tabağı Birincisi: Orhan Tevfik Alcan

Üniversite Ekip Birincisi: Gastro Akademi

Üniversite Ekip İkincisi: Beykent Üniversitesi

Üniversite Ekip Üçüncüsü: Nevşehir Üniversitesi