haber

Gelenekselden kurumsala Misili kadınlar işbaşında

2013 yılı içinde Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu çerçevesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu Efes tarafından fonlanan %100 Misia Projesi ile büyük bir atağa geçen Nilüfer Misi Köyü Kadınları Derneği üyesi 28 kadın KOSGEP’den aldıkları girişimcilik eğitimin sonucunda sertifikalarına kavuştu. Nilüfer Belediyesi ve Gümüştepe Muhtarlığı’nın ortak yürüttüğü proje ile tarihi Misi Köyünde geleneksel geçim kaynakları olan ipekböcekçiliğini ve tarihi Bursa yemeklerini yaşatarak, Misi’de kültürel cazibe merkezi yaratmayı hedefleyen Misili kadınlar, KOSGEP’den girişimcilik eğitimi aldı. Misi Köyü Kadınları Derneği’nde düzenlenen sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gül Günaydın, Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Zümre Yıldırım katıldı.

Kadınların sosyal yaşamda ve iş hayatında bulunması gerektiğinin belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, girişimciliğin önemini vurguladı. Kadınları evde tutan değil, kadınların elinden tutan bir belediye olduklarını vurgulayan Bozbey, Misi’nin dünyada bilinen bir yer olma yolunda ilerlediğini söyledi. Gerek karavan parkı gerekse Misili kadınların yürütmekte olduğu %100 Misia projesinin köyün çehresini değiştireceğini belirten Başkan Bozbey, bir sene sonra Misi’nin bambaşka bir yer olacağını sözlerine ekledi.

KOSGEP  Müdürü Ahmet Akdağ da sertifikaları dağıtmadan önce yaptığı konuşmada, Misi Köyünde yaptıkları girişimcilik eğitiminin bölgenin turizm altyapısına uygun işletmelere vesile olmasını dilediğini belirtti.

Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nagihan Dülger de, Misi’ye ait geleneksel değerleri geleceğe taşımalarında kadın girişimciliğinin lokomotif olacağını belirtti. 2013 yılında almaya hak kazandıkları “Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu” ile güven ve becerilerinin KOSGEP’den aldıkları girişimcilik eğitimiyle  pekiştiğini ve geleneksel uğraşlarını kurumsal yönetimle geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu çerçevesinde fonlanan ‘%100 Misia Projesi’ kapsamında açılacak Koza Evi restoranının menüsünde yer alacak yemeklerin tadımı yapıldı. ‘Koca Görmez’, ‘Koza Tatlısı’, ‘Yumurta Dolması’ gibi ilginç isimleriyle dikkat çeken yerel lezzetler misafirlerden tam not aldı.