haber

Gençlik Festivali’nin içeriğini gençler belirliyor

Katılımcılık ve şeffaflık anlayışıyla çalışmalarını yürüten Nilüfer Kent Konseyi, planlama aşamasında olan festival için Gençlik Meclisi ile gençlere kulak verdi.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, Nilüfer Belediyesi desteğiyle gerçekleştirmeyi planladığı Gençlik Festivali’nin içeriği ve yol haritası düzenlenen forumda ele alındı. Sanat Mahal’de düzenlenen ‘Sen Gençsin, Festival Sensin’ forumuna gençlerin ilgisi büyük oldu.

Forumun açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da katılarak destek sözü verdiler.

Başkan Bozbey, ‘Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi olarak toplumun tüm kesimlerine kulak veriyoruz. Bir festival düzenlenmesi hedefleniyor ve biz bunu muhataplarıyla planlamak istedik. Gençlerin ne istediği çok önemli. ÜniSPORfest içerisinde de değerlendirerek spor ve kültür – sanatı bir araya getirebiliriz. Görükle bölgemizde öğrencilerimizle güzel bir organizasyon yapılırsa daha doğru olur inancındayım. Bu toplantının sonuçları bize iletilecek. Kendi festivalinizin içeriğini kendiniz belirlemelisiniz’ dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da katılımcılık ve insan odaklı bir kurum olduklarını ifade ederek, ‘Toplumun her kesimine kulak veriyoruz. İnsanların sosyal yaşamına katkı koymak isteyene Kent Konseyi’nin kapısı açık. Gençlik Meclisimiz’de sizleri her zaman görmek isteriz’ diye konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları Hande Nur İpek ve Berk Kaya da gençlerin muhatap alındığı dönem oluşturmak istediklerini belirterek, Nilüfer’de gençlik festivali yapılacaksa içeriğinin gençler tarafından belirlenmesini istediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından gençler ‘Nasıl bir gençlik festivali isteriz?’ sorusuna birlikte yanıt aradı. Gruplara ayrılan gençler festival hayallerini, fikirlerini, ideallerini tasarladı. Grup çalışmalarının ardından bir araya gelen gençler tasarılarını birbirleriyle paylaştı. Forum sonunda bir koordinasyon ekibi oluşturuldu ve her ay toplanma kararı alındı.