haber

Gençlik Filarmoni Orkestrası Nilüfer de

Sabancı Vakfı'nın katkıları ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) çatısı altında çalışmalarını yürüten, Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 2012 yılı programı kapsamında, "Başkentler Turnesi"nin ikinci durağında Bursa’daydı. Bursa konserinde Nilüfer Belediyesi’nin de etkinlik sponsorları arasında yer aldığı Gençlik Filarmoni Orkestrası, ünlü besteciler R. Strauss, Bela Bartok ve Sergei Rahmaninof’un eserlerini seslendirdi. 
Başkentler Turnesi kapsamında sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatan orkestra, bu büyük geceye Sabancı Üniversitesi'nde girdiği üç haftalık kampta hazırlandı. Konserin ardından Bursalı izleyicilerin ısrarı üzerine Ravel’in Bolerosu’nu da seslendiren orkestra büyük alkış aldı. 
Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Remzi Şimşek konserin ardından unutulmaz bir müzik ziyafeti sundukları için teşekkür ederek Şef Cem Mansur’a çiçek verdi. 
Türkiye'nin önde gelen konservatuarlarından seçilen 100 başarılı müzisyenin bir araya geldiği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Fethiye Kültür Merkezi’ndeki Bursa konserinin ardından Denizli ve Ankara'daki sanatseverlerle buluşacak. Orkestra, geçmişte ve bugün Avrupa ülkelerinde başkentlik yapmış olan şehirlerdeki konserlerine; Lahey, Amsterdam, Berlin, Bonn ve Brüksel ile devam edecek.