Gıda Güvenliği Nilüfer’de mercek altına alınacak

Onuncusu düzenlenen Nilüfer Sağlık Platformu toplantısının konusu “Gıda Güvenliği” olarak belirlendi. Beşevler Mahallesi’nde bulanan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde 16 Ocak Perşembe günü 14.00’de başlayacak platform toplantısında “Endüstrileşen gıda sektörü”, “İşletmelerin sağlık koşulları”, “Yasal düzenlemeler” ve “Sağlıklı gıda” konularında doğru bilenen yanlışlar ele alınacak. Konuşmacıları arasında Nilüfer Belediyesi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Arca Atay, İstanbul Üniversitesi’nden Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar’ın yer alacağı toplantıda üretimden tüketime gıda ürünlerinin geçirdiği evreler ve insan sağlığı üzerindeki etkileri değerlendirilecek. Tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren “Gıda güvenliği” toplantısına katılmak isteyenler için 14.00’de başlayacak toplantı öncesi saat 13.30’da Nilüfer Belediyesi Nilpark Hizmet Binası önünden araç kaldırılacak. Toplantı sonunda uzman görüşleri ve mevcut durum doğrultusunda gıda güvenliği konusunda ortaya çıkacak güncel metin, sonuç bildirisi olarak kamuoyu ile paylaşılacak.