haber

Bursa ‘da CHP depremi

Nilüfer’de dördüncü dönem için aday olan Başkan Mustafa Bozbey aday tanıtım toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na “Duruyoruz” etkinliğiyle oluşturulan Atatürk portresi ve çiniden yapılan Nilüfer haritası armağan etti.

CHP Bursa Belediye Başkan adaylarının tanıtım töreni için Ankara’dan Bursa’ya hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 10.30 sıralarında Yenişehir Havaalanı’na geldi. Kılıçdaroğlu’nu Havaalanı’nda kalabalık bir CHP heyeti karşıladı. Yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla Bursa’ya hareket eden Kılıçdaroğlu’nun yolu zaman zaman vatandaşlar tarafından kesildi. Vatandaşları selamlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Atatürk Spor Salonu’na yaklaşık bir saatte ulaştı.

Kılıçdaroğlu Atatürk Spor Salonu’nda ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşılandı. Bursa Belediye Başkan Adaylarının tanıtım törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra  Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, Sezgin Tanrıkulu, CHP Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul Milletvekili Nur Serter, Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, Kemal Ekinci, Aykan Erdemir, İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, ilçe başkanları, belediye başkan adayları, belediye meclis üye ve aday adaylarıyla çok sayıda partili katıldı. Yoğun katılımın olduğu törende zaman zaman izdiham yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende İl Başkanı Metin Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’in konuşmalarının ardından kürsüye alkışlar ve sloganlar eşliğinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu 30 Mart seçimlerinde herkesi kucaklayacaklarını vurgulayarak, seçimlerden zaferle çıkacaklarını kaydetti. Bursa’da 81 gün sonra büyük bir değişimin başlayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, insan odaklı bir yönetim anlayışının hakim olacağını belirtti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bursa’nın dünyaya örnek bir kent olması gerektiğini kaydederek, bunu CHP’li belediye başkanlarının yapabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu hükümete de sert eleştiriler yöneltti

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi hortumcular vadisine dönüştürdüler. 17 Aralık'ta 4 bakan yolsuzlukla suçlandı. Yolsuzlukla geçinen adamın ar damarı olmaz. Kul hakkı yiyen adamın ar damarı olmaz. Sende yürek varsa milletin karşısına çık 'kul hakkı yemedim' de. Dediğin anda anlını karışlarım. ‘Türkiye'yi çeteler yönetiyor’ diyor. Topla bakanlar kurulunu orada çeteleri göreceksin. Bu çetelerin reisini de görmek istiyorsan aynaya bak" diye konuştu.

Türkiye'nin değişim, temiz ve halka hesap veren bir iktidar istediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Artık beraber olmanın zamanı geldi. Türkiye'de kimsenin ötekileştirilmemesi gerekiyor. Türkiye yeniden ayağa kalkacak, kendisine gelecek. Yeniden bu ülkede barış, özgürlük ve demokrasiyi sağlayacağız. Hep beraber mücadelemizi yapacağız. Bu topraklarda barış hakim olacak. Bu topraklar Mevlana, Hacı Bektaş Veli'nin, Yunus Emre'nin topraklarıdır. Bu topraklarda barış, huzur vardır. Özgür irademizle sandığa gideceğiz, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız."

Siyasette şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemine dikkat çeken CHP Lideri, siyasete girdiği gün bütün mal varlığımı açıkladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben çalışma hayatım boyunca Erdoğan'dan daha fazla maaş aldım. Benim çocuklarımın adını kimse bilmez. Üç evlat yetiştirdim, bu ülkeye feda olsun. Benim çocuklarım vakıf kurup milleti soymadı. Silivri'ye gittim, çıkışta burası toplama kampıdır dedim. Hakkımda fezleke düzenlediler. Kürsüye çıkıp benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz dedim. Sen niye çıkıp hesabını veremiyorsun. Senin çocuğunun ayrıcalığı ne? Vakıf kurmuş ihaleyi almış, rüşveti de oğlunun vakfına yatırıyor. Bunun adı nüfuz ticaretidir. Buna izin verecek miyiz? Kul hakkı yemenin günah olduğuna inanan yurttaşlara sesleniyorum. Kul hakkı yiyenlere artık yeter deyin. Ayakkabı kutularına o paraları çeteler mi kurdu."

Konuşması zaman zaman 'Başbakan Kemal' sloganları ile kesilen Kemal Kılıçdaroğlu "İstanbul'da bir deprem olduğunu söylemiştim depremin öncüsü de Bursa'da oldu. Bu halkın depremi temiz siyasete duyulan özlem. Herkesin aşı, herkesin işi olsun diye beklenen özlem. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Rengi, dili, doğduğu yer neresi olursa olsun bu topraklarda yaşıyorsa bizim başımızın üstünde yeri var. Biz halkla birlikte yaşayacağız. Biz halkın partisiyiz. Siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. Siyaset halka ulaşma aracıdır. Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bursa ve Bursalılarla gurur ve onur duyuyorum" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını alkış ve sloganlar eşliğinde tamamladı.

Törende, Nilüfer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkanı’na 29 Ekim’de yapılan “Duruyoruz” etkinliğinde çekilen Atatürk portresi ve İznik Çinisi’nden yapılan Nilüfer haritası armağan etti.

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları kürsüye çıkarak aile fotoğrafı çektirdi.

Adaylar şu isimlerden oluştu:

Bursa Büyükşehir: Necati Şahin
Osmangazi: Erkan Aydın
Nilüfer: Mustafa Bozbey
Yıldırım: Ramazan Altunöz
Mudanya: Hayri Türkyılmaz
Gürsu: İlyas Keleş

Kestel: Mustafa Kurdoğlu
Mustafakemalpaşa: Mehmet Küçükaşık
İnegöl: Erkan Dönmez
Orhangazi: Celal Sayın
Yenişehir: Hasan Kocatürk
Karacabey: Ayhan Kutku
İznik: Kenan Karakaş
Gemlik: İbrahim Talan
Büyükorhan: Ahmet Kamaç
Harmancık: Ali Arıkan
Orhaneli: Ali Sarı
Keles: İsmail Oruç 

Törenin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP heyeti Botanik Parkı’nda öğle yemeği yedi.