haber

Giymiyorsanız giydirin

Vatandaşların verdiği kullanılmayan kıyafetleri yıkayıp,  gerekirse onarıp, ütüleyip, paketleyerek ihtiyaç sahibi olanlara ulaştıran Nilüfer Kadın Meclisi gönüllüleri, 2003 yılından buyana yaklaşık 150 bin kişiye yardım ulaştırdı.

İhsaniye Mahallesi eski Rentıp arkası İsmetiye Caddesi Şahin Sitesi altında faaliyetlerini sürdüren atölye, gelen taleplere göre de Bursa ve Türkiye’nin dört bir yanına kıyafet göndererek ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

Mahalle Komiteleri aracılığıyla Nilüfer içindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirten atölye gönüllülerinden İffet Gencer, yenilerin dışında bir tır dolusu ikinci el giysinin de deprem bölgesi Van’a ulaştırıldığını söylüyor.

Kullanılmayan kıyafetlerin bu atölyeye ulaştırılmasını isteyen Gencer, “Buradan sadece Nilüfer içinde değil, dağ köyleri ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerine de talep üzerine giysi gönderiyoruz. Özellikle kış döneminde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatalım. İhtiyacınız olmayan eşyaları, ihtiyaç sahipleriyle paylaşın,” diyor.