haber

“Gökten Gelen Adam” Nilüfer’de izleyici ile buluştu

Nilüfer Belediyesi yeni bir oyunu daha sanatseverlerle buluşturdu. Talimhane Tiyatrosu tarafından sahneye konan  “Gökten Gelen Adam” Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izleyici karşısına çıktı. Afife Jale ödüllü oyun yazarı Kubilay Tunçer’in kaleme aldığı ve yönettiği oyunda 1950’lerin başında Güney Pasifik’te bir adada geçen gerçek bir hikâye konu ediliyor.

Savaş Alp Başar, Kubilay Tunçer, Oğuz Aslan ve Ezgi Ayvalı’nın rol aldığı oyunda 12 yıldır bir adada yaşayan John Frum ve bir kaza sonucu adaya düşen Frank’in yollarının kesişmesi ile gelişen olaylar anlatılıyor.

II. Dünya Savaşı sırasında gökten atılan kargoları, tanrıların hediyesi olarak gören Polinezya yerlileri, inançlarının adını Kargo Dini koyarlar. Bir gün gökten kargo yerine paraşütlü bir adamın indiğini gördüklerindeyse Tanrı’nın yeryüzüne indiğine inanırlar. Gökten gelen adam John Frum’dur. Adada geçirdiği süre boyunca kendisini ve yerlileri tanrı olduğuna inandıracaktır. Ta ki, yakınlarda batan bir gemiden kurtulan genç Amerikalı Frank’le karşılaşıncaya kadar.

Talimhane Tiyatrosu oyuncularını başarıyla sergilediği tek perdelik oyun izleyicilerden büyük alkış aldı.