haber

Kitap Fuarı’nda çocuklara “Aziz Dede’den Masallar”

TÜYAP Bursa 13.  Kitap Fuarı’nda stant açan Nilüfer Belediyesi, çocukların okuma alışkanlığı kazanması için de çeşitli etkinlikler düzenliyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nde görevli Dilber Koç ve Nalan Gür, TÜYAP Fuar Alanı Çekirge Salonu’nda Aziz Nesin’in kaleme aldığı masalları çocuklar için okudu. Aziz Nesin’in “Hazinedeki Paslı Teneke” adlı masalını ustalıkla anlatan Nalan Gür çocukların beğenisini kazandı. Dilber Koç da “Bir gıdım bal” masalıyla çocuklara ilham oldu. “Aziz Dede’den Masallar” adlı dinletinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Şafak Pala, Dilber Koç ve Nalan Gür’ teşekkür etti.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 14-22 Mart tarihleri arasında açık kalacak fuarda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün standı da büyük ilgi görüyor. Nilüfer Belediyesi’nin yayınlarının yer aldığı standı kitap tutkunları fuar boyunca ziyaret edebilecek.

Kitap Fuarı’nda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün etkinlikleri de devam edecek. Bu kapsamda 21 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de de Çekirge Salon’da ‘O güzel insan Aziz Nesin’ adlı söyleşi düzenlenecek. Gazeteci yazar Zeynep Oral ve Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, söyleşide Aziz Nesin’in çalışkanlığını ve verdiği mücadeleyi anlatacak.