Gölyazı dünyaya tanıtılacak

Uygarlık tarihinin en eski yerleşim birimlerinden olan, tarihi ve doğal zenginliğiyle insanlığın en değerli kültür miraslarından biri sayılan Gölyazı’nın gerek Türkiye’ye gerekse dünyaya daha fazla tanıtılması için çalışmalar sürüyor. Nilüfer Belediyesi Gölyazı’ya bir yandan çağdaş hizmetler sunarken diğer yandan da ilgili kuruluşlarla ortak projelere imza atıyor.

Son olarak Bursa’daki Akademik Oda temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gölyazı’yı tüm dünyaya tanıtmak için kurum olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa’nın en değerli tarihi miraslarından biri olan Gölyazı’da kurum olarak çehresini değiştirecek bir projeye imza atmak istiyoruz. Gölyazı, Bursa’nın bir değeri. Biz istiyoruz ki tüm kent dinamikleriyle ortak bir çalışmaya imza atalım. Tüm kamu kurumları, ticari ve akademik odalar, Uludağ Üniversitesi’nin de yer alacağı, Valilik koordinasyonunda bir protokol imzalayacağız. Protokol çerçevesinde alt yapı, üst yapı tamamen yenilecek. Daha önce restitüsyonu tamamlanan Aziz Panteleimon Kilisesi gibi pek çok tarihi yapı restore edilecek ve diğer eksiklikler giderilecek. Gölyazı yepyeni kimliğiyle dünyaya kapılarını açarak konuklarını karşılayacak. Bu projeye tüm dinamik ve paydaşlardan destek bekliyoruz. Dünya üzerinde coğrafik ve tarihi konumu bakımından eşsiz bir yere sahip olan Gölyazı’nın çehresini hep birlikte değiştirelim,” dedi.

Akademik oda temsilcileri de projeyi inceleyerek değerlendireceklerini ifade etti.