haber

Gölyazı’nın çehresi değişiyor

Nilüfer Belediyesi, tarihi 2300 yıl öncesine dayanan Gölyazı Mahallesi’nin turizm potansiyelini artırmak için yeni projeleri hayata geçiriyor. Gölyazı kadınlarının ve esnafın daha hijyenik ve konforlu koşullarda satış yapabilmeleri için oluşturulan vagon şeklindeki satış ünitelerinin açılışı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Gölyazı Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin, kadın dernekleri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.

 

Gölyazı Mahallesi’nin tarihi önemine dikkat çeken Başkan Bozbey, “Gölyazı’yı Gölyazılılar’dan daha çok düşünüyoruz” dedi. Bozbey, “Gölyazı, turizm potansiyeli açısından büyük bir zenginliğe sahip. Nilüfer Belediyesi olarak bizim amacımız, bu potansiyeli hak ettiği noktaya taşımak. Gölyazı için bu gıda satış ünitelerini yaşama geçiriyoruz. 10 konteynır, çağdaş koşullarda ve hijyenik ortamda Gölyazı’daki tüm kadınlarımızı kucaklayarak hizmet verecek. Amacımız, burada herkesin gönül rahatlığıyla, hijyen problemi yaşamadan Gölyazı’nın keyfini sürmesi” şeklinde konuştu.

 

Gölyazı’nın turizm cenneti olması için tüm koşulları sağlayacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, belirli günlerde mahallenin araç trafiğine kapatılarak Nilüfer Belediyesi’nin tahsis edileceği araçlarla Gölyazı’nın her noktasına ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlanacağını kaydetti.

 

Gölyazı’nın adını tüm dünya duyacak

 

Gölyazı’nın tarihi kimliğinin korunması için bölgede geniş kapsamlı restorasyon çalışmaları yaptıklarını da söyleyen Bozbey, “Burada, geçmişte kilise olan yapıyı restore edip Kültürevi olarak hizmete sunmuştuk. Yine hemen yanı başındaki Göl Yazıevi yazarlarımızın hizmetinde. Gölyazı’da çekilen dizilere, filmlere, belgesellere hatta kliplere de destek oluyoruz. Bu mahallemizde, şu an toprak altında bulunan 4000 kişilik amfi tiyatronun gün yüzüne çıkarılması için de gerekli çalışmaları başlattık. Uluabat’taki Kız Ada’nın yüzey temizliği için de arkadaşlarım kolları sıvadı. Oradaki tapınak kalıntısı açığa çıkarılarak turizmin hizmetine sunulacak. Restore ettiğimiz değirmenle daha bir hafta önce ödül aldık. Tüm bunlar Gölyazı’nın kalkınması için, adını dünyanın duyması için. Ancak iddiamız eğer tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya seslenmekse, onun gereklerini yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

 

Başkan Bozbey, geçtiğimiz günlerde Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Odryses’ten Nilüfer’e Sempozyumu’nda da Nilüfer’de 16 yeni nekropol alanı bulunduğunu açıkladı.

Gölyazı Mahallesi Muhtarı İbrahim Şahin de Nilüfer Belediyesi’nin,  mahalle halkının Gölyazı’ya  gelen turistlere ürünlerini daha hijyenik ortamlarda satabilmesi için güzel bir hizmeti kullanıma sunduğunu kaydetti. Muhtar Şahin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e bölgeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 

Açılışın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte hijyen eğitimlerini tamamlayan  64 esnafa sertifikalarını verdi.

Başkan Bozbey daha sonra eşi Seden Bozbey ile birlikte satış ünitelerini gezerek satış yapan kadınlara hayırlı olsun dileklerini iletti. Kadınların gözleme ikramlarını geri çevirmeyen Bozbey ve eşi ünitelerden hediyelik ürünlerden de satın aldı.