Görme engelliler artık bilgisayar kullanabilecek

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Halk Eğitim Müdürlüğü ile önemli bir projenin daha altına imza attı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Halk Eğitim Müdürlüğü, görme engelli bireylerin sosyal imkanlardan sağlıklı bir şekilde yararlanabilmesi için bilgisayar kursu düzenledi. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcısı görme engelli bireylere yönelik verilen eğitimleri, görme engelli bilgisayar eğitmeni Bayram Yıldız verdi. Kursta görme engelli bireyler, klavye, word, excel, internet, elektronik posta, dosyalama ve yazı biçimleme eğitimleri aldı. 7 ay süren eğitimlerin sonunda, kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarına kavuştu. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Bizim Ev Engelliler Soysal Yaşam Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen kokteylde verildi. Sertifika törenine katılan Nilüfer Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Turan, Nilüfer Belediyesi ile önemli bir çalışmanın altına imza attıklarını kaydetti.

Görme engelli bilgisayar eğitmeni Bayram Yıldız da “Görme engelli arkadaşlarımız bilgisayar kullanmayı öğrenerek, günlük yaşamdaki birçok ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Kolaylıkla telefon, su, elektrik faturalarını ödeyip, internet mağazalarından alışveriş yapabilecekler. İnternetten istedikleri bilgiyi araştırarak bulabilecekler. En önemlisi de aldıkları sertifika ile iş yaşamına katılma yolunda büyük bir adım atmış olacaklar” dedi.

Katılımcılar sertifikalarını Nilüfer Halk Eğitim Müdürü Mehmet Turan ve kurs eğitmeni Bayram Yıldız’dan aldı.

Sertifikalarını alan görme engelli bireyler heyecanlarını törene katılanlarla paylaştı.