Miniklerden kuşlara yeni yuva

TED Bursa Koleji İlkokul 2. sınıf öğrencileri toplum hizmeti kapsamında barınak ve sokak hayvanları için çalışmalar yaparak örnek bir projeye imza attı. Hayvanların mama ihtiyaçlarını karşılamak ve maddi kaynak sağlamak için okullarında geçtiğimiz aylarda kermes düzenleyen öğrenciler, elde ettikleri gelirle, sokak hayvanları için beslenme odağı, mama ve kuş yuvaları alımı yaptı. Öğrenciler hayvan dostları için barınak hazırlamanın heyecanıyla, kuş yuvalarını kendi çizimleriyle süslediler. Kuş yuvaları ve beslenme odağı Nilüfer Belediyesi Balat Ormanı’ndaki yerlerini aldı. 100’e yakın kuş evi, Nilüfer Arama Kurtarma Derneği’nin (NAK) desteğiyle bölgedeki ağaçlara tek tek yerleştirildi. Beslenme odağı ve mamalarında yerleştirildiği bölgede soksak hayvanlarına da el uzatıldı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu projeye katkı koyan öğrencileri kutlayarak, “Sizler doğa dostu oldunuz. Hayvanların sürekli bizlere ihtiyacı var. Sizlerin desteğiyle buradaki hayvanlar yuvalarına kavuştu. Bundan sonrada hayatınız boyunca hayvan dostu alışkanlığınızı devam ettirin. Katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi. Öğrencilerle birlikte projelerini hayata geçirmenin mutluluğunu dile getiren TED Bursa Koleji İlköğretim Okulları Müdürü Necati Çakır da destekleri için Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Proje sonunda emeği geçenlere plaket ve sertifikaları da verildi.