haber

Görme engellilere sertifikalı bilgisayar kursu

Bizim Ev Görme Engelliler Bölümü’nde uzun  süredir  gerçekleştirilen bilgisayar eğitimi destek çalışmalarının kapsamı Nilüfer Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile daha da genişletiliyor. Kursa katılan görme engelliler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar kullanımı sertifikası alabilecekler.

 

Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ve Nilüfer Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursta katılacak görme engelliler,  ekran okuyucu program ile bilgisayarda klavye, world, excel, internet, e posta, dosyalama, yazı biçimlemeye kadar birçok konuda eğitim görecek.  8 ay sürecek  368 saat süreli kursa katılanlar  Milli Eğitim Bakanlığı onaylı  bilgisayar kullanımı sertifikası almaya hak kazanacak.

 

Kendisi de görme engelli olan kurs öğretmeni Bayram Yılmaz, kursa katılacakların kurs sonunda daha donanımlı hale geleceklerini  belirtti. Yılmaz “Bu kursun sonunda görme engelli arkadaşlarımız bilgisayar kullanmayı öğrenerek, günlük yaşamdaki bir çok ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Kolaylıkla telefon, su, elektrik faturalarını ödeyip, internet mağazalarından alışveriş yapabilecekler.  İnternetten istedikleri bilgiyi araştırarak bulabilecekler.  En önemlisi de kursun sonunda alacakları sertifika ile iş yaşamına katılma yolunda büyük bir adım atmış olacaklar” dedi.

Nilüfer Belediyesi  Engelliler Hizmet Birimi Sorumlusu Nilgün Gülay  da işverenlerin  engelli istihdam etmemelerindeki en önemli gerekçenin işe uygun kişiyi bulamamak olduğunu belirtti. Gülay  “Tabi bu bakış açısının altında yatan nedenleri sorgulamak gerekli. Acaba eğitim ortamlarımız ne derece engelli bireylere uygun, nasıl bir eğitim imkanı sunuyoruz,  bu imkandan engelli bireyler ne kadar yararlanabiliyor,  işveren ne kadar  kalifiye engelli personeli istihdam ediyor. En önemlisi de  ister engelli ister engelsiz olsun her bir birey için çalışma bir haktır. Bizler de bu hakkın kullanımı için böyle bir çalışmayı başlattık”  dedi.