haber

Görükleli kadınlardan ‘’Yerel Lezzetler’’

Kadınların her alanda hayatın içinde olmaları için yeni projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi,  köy ve belde iken mahalle statüsüne geçen bölgelerde kurulan kadın derneklerinin gelir elde etmeleri için de destek veriyor.

 

Bu derneklerden biri olan Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği, şimdi ev kadınlarına örnek olacak bir çalışmayı hayata geçiriyor. Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği üyesi kadınlar Nilüfer Belediyesi’nin, Görükle’de tahsis ettiği mekanda elleriyle hazırladıkları lezzetlerle hem halkın damak tadına hitap edecek hem de gelir elde edecek. Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği’nin Yerel Lezzetler Durağı 27 Ocak’ta saat 12.00’de törenle açılacak. Açılış öncesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Görükle Bölge Sorumlusu Fatma Tekin ile birlikte Yerel Lezzetler Durağı’nı ziyaret ederek kadınların hazırlıklarını yerinde gördü.

 

Dernek üyesi kadınların hijyenik ortamda hazırladıkları kahvaltı, ev yemekleri, hamur işleri ve tatlıları vatandaşlara sunacak olan Yerel Lezzetler Durağı, pazar günleri hariç her gün saat 08.00’den 21.00’e kadar açık kalacak.