haber

Gürsel Tekin’den Başkan Bozbey’e ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP İstanbul İl eski Sekreteri Mehmet Uğur Afacan, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve il yönetim kurulu üyeleriyle beraber, Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. 12 Eylül 1980’den sonra siyasete ilgisiz bir seçmen kitlesinin oluştuğunu ifade eden Tekin, bunun avantajlarından birinin her an her partiye oy verebilecek potansiyelin var olması olduğunu kaydetti.

Bursa’nın Türkiye açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen ve Başkan Bozbey’e belediyeyle ilgili çalışmalarını soran Tekin, Nilüfer’deki faaliyetleri dolayısıyla kendisini kutladı. Yerel yönetimde muhalefet partisine mensup belediyelerin sıkıntılarının farkında olduklarını belirten Gürsel Tekin, yerel yönetim yasasının değişmesi gerektiğini vurguladı. Tekin, CHP’nin süreci iyi yönetebilirse 2014 seçimlerinde şansının çok artacağını ifade ederek, “Çünkü iktidar kırılma sürecine girdi. İç kavgalar, dış kavgalar oldukça yıprattı. Ekonomi kötüye gidiyor. Şu anda herkes borçlu, şu anda iyi kötü ödüyor. 5-6 ay sonra borçlarını ödeyemez duruma geldiklerinde sıkıntı büyük olur,” yorumunu yaptı.

Türkiye’deki en büyük sıkıntının sosyal yaşamdan kaynaklandığını belirten Tekin, “Demokrasi sosyal yaşamla gelişir. Kültür sanatın olmadığı yerde demokrasi olmaz. Kültür sanata değer veren Nilüfer Belediyesi’ni de kutluyorum,” diye konuştu. 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Nilüfer’deki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, “Nilüfer halkını gülümsetmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kültür-sanat, spor ve bilim kenti olarak marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Nilüfer, hak ettiği değeri her zaman bulacak,” dedi.  

Başkan Bozbey, Gürsel Tekin ve Demirçalı’ya günün anısına hediye vererek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.