haber

Habitat'a hazırlık Nilüfer'de olacak

Büyükşehirler Dünya Örgütü (Metropolis) çatısı altında çalışmalarını sürdüren FMDV’nin toplantısında,  Habitat 3’e hazırlık niteliğini taşıyan Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler başlıklı seminerin, gelecek yıl Nilüfer’de yapılması kararlaştırıldı. 2014 yılında yapılacak seminerde Türkiye’deki yerel yöneticilerin yanı sıra uluslararası ölçekte finansal katılımcıların yer alması ön görülüyor.

16 Temmuz’da başlayan ve üç gün süren Johannesburg’taki Yönetim Kurulu ve Stratejik Değerlendirme Toplantısı’nda 2013-2016 eylem planı, faaliyetler ve yerel yönetimlerin gelişimine yönelik sürdürülebilir, inovatif finansman konuları ele alındı. 

Toplantı çerçevesinde, Johannesburg Belediye Başkanı Parks Tau’yla da bir süre görüşen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kasım 2011’den bu yana Kentsel Gelişme Küresel Fonu FMDV’nin Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

FMDV Dünya Yerel Yönetimler Birliği  UCLG ve UCLG’nin Büyükşehirler organı olan Metropolis'in girişimiyle yerel yönetimlerin kentsel gelişim finansmanına ulaşım imkanları oluşturulması amacı ile kuruldu.