haber

Hacivat-Karagöz ustaları Nilüfer’de yetişiyor

Bursa’nın simgesi haline gelen Hacıvat-Karagöz geleneği Nilüfer’de yeni ustalar yetiştiriyor. Nilüfer Belediyesi ve UNIMA Bursa Şubesi işi birliğiyle düzenlenen ‘Karagöz Tasvir’ Atölyesi kursiyerleri hünerlerini açılan sergiyle gözler önüne koydu. 9 kursiyerin yaklaşık 20 Hacivat-Karagöz figürü 11 Ekim’e kadar Konak Kültürevi’nde görücüye çıkacak. 

Amaçlarının Bursa’nın simgesi olan Hacivat-Karagöz geleneğini gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Kurs Eğitmeni Şinasi Çelikkol, Nilüfer Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
Serginin açılışına katılarak kursiyerlere sertifikalarını veren Başkan Mustafa Bozbey ise, “Bu sanat bir Bursa markasıdır. Bu markayı gelecek nesillere aktarmak herkesin sorumluluğudur. Bizde kurum olarak her zaman bu sanatın yanındayız. Şinasi Bey ve kursiyerlerine bu sanatı daha ileriye götürmeye yönelik yaptıkları çalışmalardan dolayı gönülden kutluyorum” dedi.
Figür yapımında kullanılan malzemelerinde gösterime açıldığı sergide, yapılan Hacivat-Karagöz gösterisi de büyük beğeni topladı.